ÜRÜNLER

Nasıl Bulundu?


Türk mutfağının baş tacı yemeklerinden çiğ köfte nasıl ortaya çıktı?


İşte yanıtı;

İlk kez, Hz. İbrahim döneminde bir avcının karısı tarafından yapıldığı iddia edilen çiğköfte, Şanlıurfa mutfağının baş tacı oldu.


Kentte özellikle kış aylarının başlaması ve Ramazan ayı dolayısıyla hemen hemen her evin mutfağında çiğköfte yapılıyor.


Ramazan ayında her evde çiğ köfte yoğrulduğunu belirten vatandaşlar, bu aylarda dana etinin tüketiminin de fazla olduğunu söyledi. Kasaplar, lokantalar ve vatandaşlar dana eti bulmakta zaman zaman güçlük çekiyor.

Çiğ köftenin ilk olarak nasıl yapıldığına dair rivayete göre, Hz. İbrahim döneminde yaşayan Urfalı bir avcı, avladığı ceylanı eve getirerek hanımından yemek yapmasını ister. Hanımı evde odun bulunmadığını söyler. Çevrede toplanacak bir tek dal dahi kalmamıştır. Zira Nemrut, Hz. İbrahim´i ateşe atmak için yakacak ne varsa toplattırmıştır. Avcı, hanımından bir çare bulmasını ister. Bunun üzerine kadın, ceylanın budundan bir miktar yağsız et çıkararak bir taş üzerinde başka bir taşla ezmeye başlar. Sonra ezilmiş eti bulgur, biber ve tuzla karıştırarak yoğurur. Yeşil soğan, maydanoz ekler. Böylece çiğ köfte meydana gelir.




Bize Ulaşın


Tel. +90 (212) 536 3832

Gsm. +90 (532) 644 10 62 (Bayilik İçin)

Fax. +90 (212) 536 3832

75. Yıl Mah. Fevzi Çakmak Cad. No.30

Gazi Mahallesi, Sultangazi, İstanbul


TÜRKİYE ÇAPINDA BAYİLİK LİSTELERİMİZ


Scroll Up